De toename van virtuele kantoren is een opvallende trend in de afgelopen jaren. Dit geldt voor zowel virtueel kantoor huurders als voor virtueel kantoor aanbieders. Door de economische en technologische ontwikkelingen zijn er steeds meer en meer zzp’ers, freelancers en digital nomads die op zoek zijn naar flexibele werk- en kantooroplossingen. Deze behoefte naar flexibele werkoplossingen is opgevuld door de virtuele kantoren. Maar wat houdt een virtueel kantoor nu eigenlijk in en waarom is een virtueel kantoor zo in de smaak gevallen?

Wat is een virtueel kantoor eigenlijk?

Zoals de naam het al aangeeft, is een virtueel kantoor geen fysiek kantoor maar een virtueel zakelijk adres waar je ingeschreven staat voor je zakelijke behoeftes. Hierdoor heb je de mogelijkheid om je bedrijf op een ander adres dan je thuisadres in te schrijven zonder het huren van een kantoorruimte. Ideaal om je bijvoorbeeld in een zakelijk district in Amsterdam of Rotterdam te vestigen of om veiligheidsredenen je thuisadres af te schermen. 

Top 4 redenen voor het kiezen van een virtueel kantoor

1. Het scheiden van zakelijke en privé

Veel ondernemers vinden het belangrijk om hun zakelijke en privé-leven te kunnen scheiden. Hiermee kan je niet alleen je zakelijke correspondentie scheiden, maar ook zorgen voor privacybescherming. Mensen met bijvoorbeeld een online webwinkel zijn verplicht om een adres te vermelden op de website en willen niet dat hun thuisadres voor iedereen toegankelijk is.

2. Professionele uitstraling voor je bedrijf

Zakelijk gevestigd zijn op een A-locatie zoals in Amsterdam, Rotterdam of een ander zakelijk district wekt nou eenmaal betrouwbaarheid en vertrouwen op bij klanten en partners. In plaats van een particulier adres heb je de mogelijkheid om een professioneel imago voor je bedrijf te creëren.

3. Flexibiliteit en mobiliteit
Met een virtueel kantoor ben je niet meer plaatsgebonden. Of je nu in Nederland bent, op vakantie, of zelfs voor langere tijd in het buitenland verblijft, je kunt overal werken terwijl je toch een vast zakelijk adres hebt. 

4. Kostenbesparend

Het spreekt voor zich dat de kosten van een virtueel kantoor velen malen lager zijn dan het huren van een fysiek kantoor. Het is mogelijk om een virtueel kantoor al vanaf € 30 per maand te huren. Uiteraard is dit afhankelijk van de extra diensten die je nodig hebt en kan het maandelijks oplopen tot tussen de € 150 en 200 euro per maand. 

Welke diensten biedt een virtueel kantoor?

Verschillende aanbieders bieden verschillende aanvullende diensten bij het nemen van een virtueel kantoor. Maar bij elke aanbieder krijg je een geldig KvK registratieadres dat voldoet aan de richtlijnen van de KvK, waardoor het dus mogelijk is om het adres te gebruiken voor je KvK inschrijving. Dit is niet het geval bij een standaard postbus. Daarnaast heeft een virtueel kantoor digitale postverwerking. Dit houdt in dat je post voor je wordt ontvangen, gescand en digitaal wordt doorgestuurd. Dit kan zowel via de mail zijn of via een online postomgeving. Sommige virtueel kantoor aanbieders vragen hier een meerprijs voor, maar er zijn ook aanbieders waarbij dit in het abonnement zit. Ook is er de optie om je (belangrijke) post fysiek doorgestuurd te krijgen.
Veel virtuele kantoren bieden als extra telefoonservice aan. Denk hierbij aan telefoonbeantwoording van zakelijke telefoons door een professional.
Als laatste heb je de mogelijkheid om een flexplek, coworking of vergaderruimte, meestal met korting, te huren voor periode die jij nodig hebt. Denk hierbij niet alleen aan per week of per maand maar ook aan per dag, dagdeel of zelfs per uur. 

Welk virtueel kantoor kan aangeraden worden?

Bij het kiezen van een virtueel kantoor ben je altijd uit op een goede prijs-kwaliteitverhouding. Staete Vrijdaggevoel biedt een virtueel kantoor / KvK postadres die goed scoort op beide vlakken. Met meer dan 200 positieve reviews, en een vanafprijs van € 25 per maand is het een goedkoop en praktische oplossing. Ook kan je bij Vrijdaggevoel terecht als je op zoek bent naar een virtueel kantoor in België. Wil je toch liever verschillende virtuele kantoren of locaties vergelijken? Neem een kijkje op virtueelkantoor.com

Virtueel kantoor: een oplossing voor iedereen

Of je nu een startende zzp’er bent die vooral behoefte heeft aan een zakelijk adres en postverwerking, of een gevestigde ondernemer die ook gebruik wil maken van vergaderruimtes en telefoonservices, een virtueel kantoor biedt flexibiliteit voor iedereen. Het is een mooie oplossing voor alle soorten ondernemers die privé en zakelijk willen scheiden, professionele imago en uitstraling willen hebben en kosten willen besparen. 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *