licht bureau

Het is de nachtmerrie van iedere ondernemer: ’s morgens bij de zaak arriveren en constateren dat er is ingebroken. Het is niet alleen dat er spullen zijn gestolen waardoor je wellicht niet aan het werk kunt, er is ook vrijwel altijd schade door de inbraak. Behalve ergernis levert het financiële schade op, ook al ben je verzekerd, en het kost veel extra tijd. Aangifte doen, verzekering inschakelen, je bent er soms een hele dag zoet mee om alles te regelen. Voorkomen is dus altijd een betere optie. Je kunt een paar simpele maatregelen nemen om de kans op een geslaagde inbraak zo klein mogelijk te houden.

Geef geen aanleiding voor inbraak

Natuurlijk is het belangrijk dat je dieven niet uitnodigt om bij jouw bedrijf je slag te slaan. Let er dus op dat er geen ramen open staan die gemakkelijk bereikbaar zijn. Zet geen ladder voor het grijpen op je terrein. Zorg ervoor dat er geen ‘aantrekkelijke’ spullen in het zicht liggen voor de ramen zoals laptops en andere zaken die voor inbrekers de moeite waard zijn. Laat niet onnodig licht branden en sluit (rol)luiken als je ’s avonds naar huis gaat als je pand daarover beschikt.

Steeds meer bedrijven kiezen voor een alarmsysteem

Om inbraak en diefstal te voorkomen kiezen steeds meer bedrijven ervoor om hun pand te laten beveiligen. Hiervoor kun je contact opnemen met Directveilig. Zij kunnen je adviseren over de beste oplossing voor je bedrijf. Gemeenten nemen ook maatregelen, bijvoorbeeld met camerabewaking voor bedrijventerreinen. Steeds meer van dit soort terreinen zijn beveiligd met een slagboom die alle voertuigen fotografeert die de slagboom passeren. Maar ondanks dat is een afgelegen locatie nog altijd aantrekkelijk voor dieven, omdat de kans betrapt te worden klein is.

Een stil alarm laten installeren

Het meest effectief om dieven op heterdaad te betrappen is een alarmsysteem dat direct contact opneemt met de meldkamer van de alarmcentrale. Zij kunnen dan meteen een beveiliger sturen om te onderzoeken of er inderdaad onraad is. Ook kan meteen de politie worden ingeschakeld. Als er geen sirenes afgaan zal de dief zich onbespied wanen en kan op die manier hopelijk in de kraag worden gevat. Een alarmsysteem dat in contact staat met een alarmcentrale is dan ook de meest efficiënte oplossing. Hiervoor sluit een bedrijf een contract af waarin de uit te voeren taken zijn opgenomen. Daarbij kan ook een ‘sluitronde’ worden gedaan. Een beveiliger gaat naar het bedrijf als alle medewerkers naar huis zijn. Hij of zij loopt een ronde, controleert of alle ramen zijn gesloten en of overal het licht uit is. Vervolgens wordt het alarm ingeschakeld en het pand en eventueel het toegangshek tot het terrein afgesloten. Je kunt het alarm uitbreiden met camerabewaking. Als de dieven dan alsnog weten te ontkomen kun je camerabeelden delen met de politie om ze mogelijk alsnog te kunnen opsporen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *