Mark

Of je nu fan bent of niet, iedereen kent Mark Rutte. Meer dan tien jaar lang is hij minister-president van Nederland geweest. Een baan die veel verantwoordelijkheden met zich meebracht. De grote vraag is of hij goed betaald is voor al dit werk. In dit artikel beantwoorden we de vraag ‘Is Mark Rutte miljonair?’. 

Wie is de persoon achter Mark Rutte?

Mark Rutte is op 14 februari 1967 geboren als jongste zoon van Izaac en Mieke, hij is dus 56 jaar oud. Na het afronden van zijn middelbare school is Mark Rutte begonnen aan een opleiding, namelijk geschiedenis aan de Universiteit Leiden. In 1992 haalde hij zijn doctoraal, waarna hij enkele jaren werkzaam was bij Unilever. Hier was hij verantwoordelijk voor het opleiden van medewerkers.

Tijdens zijn studie was Rutte van 1988 tot 1991 voorzitter van de Jongerenorganisatie Vrijheid en Democratie, de politieke jongerenorganisatie van de VVD. Een jaar na zijn afstuderen werd hij lid van het hoofdbestuur van de politieke partij. Tot op de dag van vandaag is Mark Rutte onderdeel van de partij de VVD.

Rutte als minister-president 

Als minister-president van Nederland was Mark Rutte de voorzitter dan de ministerraad én minister van Algemene Zaken. Rutte heeft jarenlang ministeriële verantwoordelijkheid gedragen voor het optreden van de leden van het Koningshuis. Ook heeft hij Nederland vertegenwoordigd in de Europese Raad.

Hoe lang is Mark Rutte premier geweest? Veel mensen kunnen het al jaren niet meer bijhouden, maar het antwoord is dertien jaar! Dit maakt hem de langstzittende minister-president in de Nederlandse geschiedenis.

De oud-premier heeft zich jarenlang bezig gehouden met verschillende crises, waaronder de kredietcrises en de Europese staatsschuldencrises. Enkele jaren later stonden de stikstofcrisis en de asielcrisis hoog op de agenda. Ook de corona crisis was in 2020 en 2021 een belangrijk onderwerp. 

View this post on Instagram

A post shared by Mark Rutte (@minpres)

Dit is het vermogen en salaris van Mark Rutte

Als premier werk je niet ‘slechts’ 40 uur per week, maar ben je constant aan het werk. Veel mensen zijn dan ook benieuwd naar het salaris van Mark Rutte. Uit de cijfers van 2022 blijkt dat Mark Rutte in dat jaar €175.548 heeft mogen verdienen. Dit bedrag is inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Dit betekent dus dat Rutte rond de €14.000 per maand heeft verdiend de afgelopen jaren.

Zoals we weten heeft Rutte de positie van minister-president tien jaar mogen innemen. In deze jaren heeft Rutte dus ongeveer €1,7 miljoen verdiend. Zeker niet verkeerd. 

Is Mark Rutte miljonair?

Is Mark Rutte president? Het antwoord luidt ‘ja’. Zijn harde werk heeft geloond. Mark Rutte heeft jarenlang veel geld verdiend, waardoor zijn vermogen enorm is vergeleken met een groot deel van de Nederlanders.

Mark Rutte heeft geen partner, waardoor hij zijn geld niet met een ander hoeft te delen. Hij kan dus heerlijk genieten van zijn opgebouwde vermogen. 

Dit wist je nog niet over aftredend minister-president Mark Rutte

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *